Bursa’nın Keles ilçesinde, 35 yıl önce sulama amaçlı oluşturulan göletin kıyısında, girişimci Arif Doğan tarafından kurulan tesis, Kuveyt, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Küba ve Japonya gibi birçok ülkeden misafirlere Uludağ’ın muhteşem manzarasında hizmet vermeye başladı.
Bilgisayar mühendisliği alanında 20 yıl çalıştıktan sonra bu mesleği bırakan Arif Doğan, doğup büyüdüğü Bursa’nın Keles ilçesine bağlı Gököz Mahallesi’ne yatırım yapma kararı aldı. Yıllar önce hayvancılık amacıyla sulama için inşa edilen Gököz Göleti, şimdi bir doğa harikasına dönüşmüş durumda. Doğan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle, turistlerin bungalov evlerde konaklayabileceği, restoranlarda yemek yiyebileceği, gölette balık tutma ve kano gibi çeşitli aktiviteler yapabileceği bir yaşam alanı oluşturdu. “Gököz Natural Park” adıyla 2016 yılının ocak ayında açılan tesis, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekti.
Doğan, üniversite yıllarındaki hayalini gerçekleştirdiğini ifade ederek, memleketine yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Gököz’ün 1530 Osmanlı salnamesinde bile adı geçen tarihi bir yer olduğunu vurgulayan Doğan, tesisin Maremşah Yaylası’nda bulunduğunu aktararak, köyün tarihine dikkat çekti.
Yaklaşık 35 yıl önce Gököz’de dönemin muhtarının girişimleriyle hayvancılık için sulama amaçlı bir gölet yapıldığını hatırlatan Doğan, “O dönemlerde hayvancılık ve yem bitkileri üretimi bölgede yaygındı. Ancak zamanla genç nüfus göç etti ve şu anda tarım ve hayvancılık neredeyse sona erdi. Zamanın muhtarına bu göleti yaptırdığı için minnettarız. Gölet yapılmadan önce buralar Maremşah Yaylasıydı ve sürekli akan sular vardı.” şeklinde konuştu.
Yaz kış formunu koruyan ve dört mevsim misafirlere görsel şölen sunan gölet kıyısında kurulan tesis, TKDK’den aldıkları destekle hayata geçirildi. Doğan, bu süreçte kendilerine destek veren TKDK Bursa İl Koordinatörlüğüne teşekkür etti.
Tesislerinde ahşap evlerde konaklama, alakart restoran ve kafeterya hizmetleri sunarak 13-14 farklı aktivite ile misafirlerine hizmet verdiklerini anlatan Doğan, bölgeden temin ettikleri doğal ürünlerle özel bir kahvaltı imkanı sunduklarını da ekledi. Kahvaltının gölet ve Uludağ manzarası eşliğinde sunulduğunu vurguladı.
Doğan, tesisin bulunduğu alanın babaannesinden kalan bir tarla olduğunu, yanlarında akrabalarının bahçelerinin bulunduğunu, sebzelerin bir kısmını buradan, kalanını ise çevredeki köylülerden aldıklarını belirtti. Misafirlere hobi bahçelerinde çalışma fırsatı sunarak, sebzeleri dalından koparabilme deneyimi yaşattıklarını ifade etti. Ayrıca atlarla ve ATV’lerle yapılan gezintilerin de oldukça popüler olduğunu aktardı.
Yurt içinden ve dışından gelen misafirlerin sayısının artış gösterdiğini belirten Doğan, “Yurt içinden en çok İstanbul’dan misafir ağırlıyoruz. Kış aylarında Antalya, Muğla ve İzmir gibi turizm cennetlerinden gelen misafirlerle de dolup taşıyoruz.” dedi.
Yurt dışından gelen turistlerden de bahseden Doğan, Kuveytlilerin sıkça tercih ettiğini, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden de misafirler aldıklarını vurguladı. Küba ve Japonya’dan gelen turistlerin de olduğunu dile getirerek, bugüne kadar 69 farklı ülkeden misafir ağırladıklarını söyledi. Keles’in doğal güzelliklerinin, ata topraklarının turist çekmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.