1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Muğla Meyve Suyu Tesisi, Global Pazara Açılıyor!

Muğla Meyve Suyu Tesisi, Global Pazara Açılıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şubesi üyeleri tarafından 2020 yılında kurulmuş olan meyve suyu tesisi, yöre ürünlerinin değerlendirilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlama amacı taşıyor. Tesis, Avrupa ve dünya pazarlarına açılmayı hedefliyor.

Pandemi nedeniyle uzun bir süre üretim yapamayan tesiste, artık seri üretime geçilmiş durumda. Üretim sürecinde gıda mühendisleri de dahil olmak üzere 40 kişilik bir ekip görev alıyor. Açıldıkları günden bu yana pazar payını artıran tesis, 2025 yılı itibarıyla 900 ton mandalin, portakal ve nar suyu üretmeyi başardı.

Muğla MÜSİAD Üyesi ve İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Sayim Akdeniz, gelecekte hem üretim kapasitesini artırmayı hem de yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Özellikle İngiltere ve ABD standartları üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Akdeniz, bu yıl içinde bu standartları alarak Avrupa ve ABD pazarına giriş yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Muğla’nın ürünlerinin değerlendirileceği ve dünya çapında tanıtılacağı bir model ile yola çıktıklarını vurgulayan Akdeniz, “Tamamen doğal ve katkı maddesi içermeyen meyve suyu üretimi yapmak amacıyla 2020’de faaliyetlerimize başladık. Pandemi nedeniyle üretimimiz gecikmiş olsa da geçen yıl itibarıyla resmi olarak üretime geçtik. Yöremize özgü ürünleri kullanırken, ihtiyaç duyulduğunda Antalya ve Mersin’den de temin ediyoruz. Amacımız, geleneksel ev yapımı nar suyu üretim sürecini endüstriyel bir forma dönüştürerek insanlara sağlıklı ve doğal ürün sunmak” dedi.

Üretimi yapılan meyve sularının otel, kafe ve restoranlarda kullanıldığını belirten Akdeniz, “Ürünlerimiz, öncelikle meyvelerin su haline getirilmesiyle başlıyor. Eksi 40 derecede şoklanarak saklanıyor. Daha sonra yarı mamul olarak eksi 18 derecede bekletiliyor. Son kullanıcıya ulaşmadan önce tekrar çözündürülüp şişeleniyor. Bu şekilde ürünlerimiz, otel, kafe ve restoran zincirlerinde kullanılmakta. Son dönemde lüks marketlerde de satışa sunulmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

İç piyasada olduğu kadar dış pazara açılmanın da önemine dikkat çeken Akdeniz, bu yıl 750 ton limonata, 150 ton portakal ve nar suyu üretimi gerçekleştirdiklerini, gelecek yıl kapasiteyi 2000 tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. “Bu hedeflere ulaşmak için organizasyonumuzu buna göre şekillendirmemiz gerekecek. Her yıl bu süreci geliştirerek artırmayı planlıyoruz” diye ekledi.

Yurt dışı pazarında rekabet edebilmek için kalite standartlarının sağlanması gerektiğini belirten Akdeniz, “İngiliz ve Amerikan standartları üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu yaz bu standartları sağlamayı umuyoruz. Kalite yönetim sistemimizi bu standartlar üzerinden oluşturduktan sonra, Avrupa ve dünya pazarına açılmamız çok daha kolay olacak” dedi.

Muğla Meyve Suyu Tesisi, Global Pazara Açılıyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Turkiyex Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin