Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, bağımlılıkla mücadele faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl boyunca yaklaşık 70 bin öğrenciye eğitim verme başarısını gösterdi.
Şube, 1200 gönüllüsü ile birlikte çocuklar ve gençlerin bağımlılıktan korunması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol doğrultusunda 176 okulda gerçekleştirilen eğitimlerde, öğrenciler teknoloji bağımlılığı, alkol, kumar, madde ve tütün bağımlılığı gibi konularda bilgilendirildi.
Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı İsmail Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kurarak Yeşilay ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hakkında bilgi verdiklerini aktardı.
Yeşilay’ın daha fazla tanınması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Güneş, “Yeşilay büyük ve önemli bir kuruluş, ancak bilinirliği düşük. Muhtarlıklara afişler asarak hem tanıtım yaptık hem de bağımlı kişilerin 115 hattından bize ulaşmalarını sağladık. YEDAM’da görüşmeler ve tedavi süreçleri gizlilik esasına göre yapılıyor ve bu hizmetten hiçbir ücret talep edilmiyor.” şeklinde konuştu.
Güneş, okullarda öğrencilere bağımlılık konularında eğitimler verdiklerini ve daha fazla okul ve öğrenciye ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Güneş, “Gençlerimizin bağımlı olmasını istemiyoruz” diyerek, özellikle genç gönüllülerin üniversite öğrencileriyle etkileşimde bulunduklarını, bu çabaların Yeşilay adına büyük katkı sağladığını vurguladı.
Gençlerin bağımlılık sorunuyla karşılaşmamaları için her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını belirten Güneş, “Gençlerin sportif alanlarda ve farklı branşlarda zaman geçirmelerini istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde bisiklet etkinliğimiz oldu. Bu tür etkinliklerimizi artırmaya devam edeceğiz.” dedi.
YEDAM’a bugüne kadar 6 bin 94 kişinin başvurduğunu aktaran Güneş, cezaevlerinde de bağımlı mahkumlar için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
Güneş, “Açık cezaevlerinde görevli arkadaşlarımız tarafından çeşitli sunumlar yapıldı. YEDAM 115 Danışma Hattı aracılığıyla başvuranlarla psikolojik danışmanlarımız birebir görüşmeler gerçekleştirmekte. Tedavi sürecinde olanlar ve iyileşen bireyler mevcut, görüşmeler devam ediyor. Yaklaşık 1200 gönüllü ile, yönetim kurulumuz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte etkinliklerimize devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.