1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. E-posta Pazarlaması 22 Milyar Doları Geçiyor!

E-posta Pazarlaması 22 Milyar Doları Geçiyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital pazarlama stratejileri arasında önemli bir yere sahip olan e-posta pazarlaması, hedef kitle ile doğrudan iletişim kurma yeteneği ve kişiselleştirme olanağı sayesinde etkili sonuçlar üretmeye devam ediyor.

İSTANBUL (turkiyexhaber) – Doğru zamanda doğru mesajı ulaştırarak müşteri sadakati oluşturmanın etkili yollarından biri olan e-posta pazarlaması, hem B2B hem de B2C alanlarında markaların hedef kitleleriyle birebir ve kişiselleştirilmiş iletişim kurmasını sağlıyor. Kullanıcı davranışlarına göre şekillenen mesajlar, hem etkileşim oranlarını artırıyor hem de satış dönüşüm süreçlerini hızlandırıyor.

“YAPAY ZEKÂ İLE GÜÇLENEN E-POSTA KAMPANYALARI TIKLAMAYI ARTIRIYOR”

E-posta trafiğinin artmasıyla birlikte izinli pazarlama stratejilerinin önemi de artış göstermektedir. MooF Digital Agency CEO’su Yasin Kaplan, “Dünya genelinde her gün yaklaşık 376 milyar e-posta gönderilmektedir. Bu sayının 2027 yılına gelindiğinde 418 milyara ulaşması bekleniyor. Araştırmalara göre kullanıcıların yüzde 88’i e-postalarını günde birkaç kez kontrol ediyor, yüzde 39’u ise günde beş kezden fazla kontrol ediyor. Özellikle profesyonel yaşamda bu oranlar daha da yüksektir. Ancak mobil kullanıcıların yüzde 50’si, mobil uyumlu olmayan e-postaları hiç açmadan silmektedir. Bu durum, kullanıcı deneyimi, görsel tasarım ve içerik metinlerinin önemini gözler önüne seriyor. E-posta pazarlamasının gerekliliğine dair önemli bir istatistik vermek gerekirse: B2B ve B2C arasında yapılan incelemelerde, özellikle B2C tarafındaki müşteri odaklı içerik pazarlama stratejilerinin daha yüksek etkileşim oranlarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, B2B pazarlama e-postalarının açılma oranı, B2C e-postalarına göre yüzde 9.7 daha düşüktür. B2B tarafında bu oran yüzde 19.7’ye ulaşmaktadır. Bu da kurumsal içeriklerin daha soğuk bir yapıda olduğunu ve açılma ile etkileşim oranlarının daha düşük seyrettiğini göstermektedir. Tıklama oranlarında da benzer bir durum söz konusudur. Bir e-posta açıldığında, içerisindeki bağlantıya tıklayanların oranı B2B’de yüzde 3.8, B2C’de ise yüzde 2.9’dur. Bu da B2B tarafında açılma oranları düşük olsa da, e-posta açıldığında kullanıcıların içeriğe tıklama olasılığının daha yüksek olduğu anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Sektörel bazda yapılan incelemelerde, e-posta açılma oranlarının teknoloji sektöründe yüzde 27, perakende sektöründe yüzde 34, gıda ve gayrimenkul sektörlerinde ise yüzde 33 seviyelerinde seyrettiğini belirten Kaplan, “Genel tıklama oranı ise yaklaşık yüzde 1.5 civarındadır. Özellikle terk edilmiş sepet e-posta kampanyalarında açılma oranı yüzde 50 gibi oldukça yüksek bir seviyeye ulaşmaktadır. E-posta pazarlamasının başarısında ölçümleme araçlarının kullanımı büyük bir önem taşımaktadır. Kaç kişinin açtığı, tıkladığı, ne kadar vakit geçirdiği ve dönüşüm sağladığı gibi metrikler, kampanyaların performansını değerlendirmek ve stratejileri optimize etmek için hayati verilerdir. Ayrıca, e-postaların başarısını artırmak için kişiselleştirme ve segmentasyon da kritik öneme sahiptir. Kişiselleştirilmiş e-postalarda yüzde 26’ya kadar açılma artışı gözlemlenirken, yapay zekâ destekli e-posta araçlarının tıklama oranlarını yüzde 13 artırdığı belirtilmektedir” diye ekledi.

E-posta Pazarlaması 22 Milyar Doları Geçiyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

turkiyexhaber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin