E-ticaret platformu Trendyol, Türkiye‘nin e-ihracat alanındaki potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir iş birliğine imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin tarafından imzalanan protokol, Trendyol’un TİM’in e-ihracat partneri olmasını sağlayacak. Bu kapsamda, Türkiye genelinde e-ihracat farkındalığını artırmayı hedefleyen çeşitli etkinlikler, eğitimler ve iş birliği fırsatları sunulacak.
Trendyol, Türkiye’nin e-ihracat potansiyelinden daha fazla marka, üretici ve esnafın yararlanması için stratejik bir ortaklık kurdu. Bu iş birliği, e-ihracat alanında ekosistemin tüm paydaşlarını yönlendirerek Türkiye’de sınır ötesi ticaretin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Projelerle, ekonomiye katma değer sağlanması hedefleniyor.
Ortak vizyon: Türkiye’yi E-ihracatta bölgesel güce dönüştürmek
İş birliğinin imza töreninde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, yerel üreticilerin ve KOBİ’lerin küresel pazarlara açılmasını teşvik ederek şimdiye kadar 120 binden fazla iş ortağını ihracatla buluşturduklarını belirtti. “Türkiye’nin e-ticaretteki potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek ve girişimcilerimizi küresel pazarlara taşımak en önemli hedefimiz. TİM ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, Türkiye’de e-ihracatın gelişimi açısından kritik bir adım. Birlikte yürüteceğimiz projelerle hem e-ihracat bilincini artırmayı hem de ‘Made in Türkiye’ imzalı ürünlerimizin küresel pazardaki görünürlüğünü güçlendirmeyi amaçlıyoruz. TİM’in deneyimlerini kullanarak, tüm ekosistemle birlikte ülkemizi e-ihracat alanında bölgesel bir güç haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu ölçekte bir sinerji ile e-ihracatın tüm bileşenlerini ortak hedeflere yönlendirecek kapsamlı bir mekanizma oluşturuyoruz. E-ihracat ekosistemindeki tüm paydaşlara ulaşmayı ve ekonomimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
E- İhracat partnerliği detayları
Türk Ticaret Bankası ile finansal destek: Türk Ticaret Bankası iş birliği ile e-ihracatçılara kredi destekleri ve finansal çözümler sunulacak.
E-ihracat okuryazarlığı eğitimi: E-ihracatın ekonomiye sağladığı faydaları daha görünür kılmak amacıyla doğru ve etkili içeriklerin oluşturulmasına destek verilecek, kamuoyunun bilinçlenmesine katkı sağlanacak.
Sektörel STK’larla kapasite geliştirme: MESİAD, OTİAD gibi meslek örgütleri ile ortak projeler gerçekleştirerek üreticilerin perakende ihracat yetkinlikleri geliştirilecek.
Etkinliklerde farkındalık çalışmaları: IFCO, Türkiye İnovasyon Haftası ve Delegeler Buluşması gibi etkinliklerde e-ihracat konulu özel oturumlar, seminerler ve deneyim alanları oluşturulacak.
İHKİB ile e-ihracat ödülleri: İHKİB Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni’nde e-ihracat kategorisi oluşturularak, başarılı işletmelere ödüller verilecek. – İSTANBUL